- The Life Of Emmha -

Alla inlägg under april 2011

Av Emmha - 21 april 2011 16:08

har gjort min operation och blivit tillräckligt smal att jag kan handla kläder där jag vill handla kläder då ska jag byta klädstil helt de är en sak som är säker!!!!


åååhhh vad jag längtar jag vill ha min operation nu!!!!

ANNONS
Av Emmha - 20 april 2011 20:24

Jag vill ha en crosstrainer men de är så dyra:( men jag vill ha!!!  

ANNONS
Av Emmha - 15 april 2011 15:53

När jag kom hem till Falun idag så blev jag lite glad och nyfiken för i berevlådan låg de et brev från överviktenheten i Säter och när jag kom in i huset så låg de ett till brev från samma ställe då blev jag mer nyfiken och när jag öppnade de ena brevet så står de att jag är välkommen till dom den 27 april på EKG och information om fetmakirugi och de andra brevet visste jag var de  för de hade de ringde om de var de papper på de prover jag ska ta... men nu har jag kommit ett steg närmare min operation vilket gör mig glad:D


-------

När jag slutade idag så satte jag mig på cykeln och åkte till tåget eftersom jag har Påsklov nu ( min skolan har en vecka före alla andra för vi ska göra saker till valborg när alla andra har lov) så vill jag inte har cykeln stående på jvstn i 9 dagar så jag ville ha med den hem till Falun därför åkte jag tåg  för där finns de plats för två cyklar och de tycker jag är super duper bra att man kan ta med cykeln som t ex mig mellan mora och falun... så när jag kom till Falun  så var de bara att sätta sig på cykeln och åka hem i stället för att vänta på bussen och åka hem ... så idag har jag fått mer än 30 min motion:D och just de jag har INTE ätit GODIS på 3 DAGAR! och jag saknar de inte ens!:D


Over and out!

Emma

Av Emmha - 12 april 2011 20:33

Jag fick en Quick knit av mina kompis i födelsedagpresent förra året jag har andvänt den lite då och då men har aldrig lyckats göra något men nu har jag tittat på youtube hur man gör vantar så nu ska jag ta å göra vantar.. När man vet vad man ska göra så är de super kul:D jag kommer säkert sitta med de hela natten hihi men ska försöka låta bli eftersom de är skola imorgon...


Mitt mål ( som jag har glömt att skriva såg jag nu) är att börja att motionera 30 min om dagen när jag fått kondis så ska jag öka och denna vecka så lyckas jag nog :)) eftersom de tar 15 min till skolan och 15 min från skolan (ibland mer...)  med cykel nu har jag börjat nå mitt mål iaf känns bra:) På lovet nästa vecka så har jag ingen cykel så har jag tänkt mig att vara ut och gå 30 min i stället.. 


Over and Out

Emma

Av Emmha - 11 april 2011 18:40

Tänkte berätta om mitt sockerberoende och sockerberonde vad det är för något..


Sockerberonde, vad är det?

Sockerberoende är ingen vedertagen beroendesjukdom, men alltfler läkare anser att man kan bli beroende av socker på samma sätt som av alkohol. Svenskarna är bland Europas största gottegrisar. Vi sätter i oss 13,7 kilo sockergodis och choklad per år. Högt blodsocker ger skador på blodkärlen, förändrar tarmfloran, ger sämre immunförsvar och rubbar balansen i hjärnan. Nu börjar också teorin att socker kan skapa beroende på samma sätt som alkohol att slå rot. Vissa människor är känsliga för socker och reagerar med att överäta sockerrik kost. Har väl belöningssystemet i hjärnan aktiverats är personen fast i sitt beroende på samma sätt som en alkoholist.


Så påverkas du av socker
En alltför sockerrik kost minskar känsligheten för socker i blodet, cellens förmåga att reagera på hormonet insulin är då nedsatt och förmågan att ta upp socker ur blodet försämras.

En nedsatt sockerkänslighet ökar risken för diabetes och övervikt. När känsligheten minskar ökar kroppens egen insulinproduktion.

En förhöjd insulinproduktion, samtidigt som blodsockret är högt, gör att muskelcellerna inte tar upp socker så bra. Fettförbränningen avtar och i stället lagras den extra energin in i fettcellerna och du ökar i vikt - cirkeln är sluten. Dessutom ökar mängden blodfetter i blodet.


Infon hittade jag:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=15856&a=357429


Mitt sockerberonde

Jag har nog varit sockerberonde från att jag var kanske 8-10 år mer eller mindre nu är jag de mest..  Det jag mest har ett sug efter de är Godis (mest choklad men även annat godis).. När jag går in i en affär så kan jag handla de jag ska ha men även så köper jag godis utan att tänka på de och äter upp de utan att tänka på det.. som jag har lagt in ovan så är sockerberonde som alkholism och visst de kan jag hålla med om.. Jag har vädligt svårt att låta bli godis när de finns men även svårt att sluta äta godis men jag ska nog någongång lyckas men säger inte att jag inte försöker att sluta men de är väldigt svårt för mig att sluta  MEN jag SKA lyckas!


Vill du testa om du är sockerberoende klicka på länken nedan:

http://svt.se/2.15856/1.356843/ar_du_beroende_av_socker


Over and Out


Emma

Av Emmha - 9 april 2011 18:51

Eftersom de finns en person som läser min blogg och kommenterar min blogg med väldigt elaka kommentarer som inte alls är så trevliga så har jag nu polisanämlt denne person för trakasserier och hot... ja så kan de gå när man inte sköter sig och slutar när jag säger till!

Av Emmha - 8 april 2011 19:26

Jag försöker sluta med godis, vilket går sådär har de jälva suget som stör mig men nu så gjorde jag mig en blåbär/hallon smothie  och då försvann godissuget:):D så de är tips om ni inte vill äta godis då är de bra idé att göra en smothie


 

Over and out

Av Emmha - 8 april 2011 15:06

En sköteska ringde från Skönvikt nu och hon ska skicka hem de prover jag ska göra på min vårdcentral så nu har jag kommit ett steg närmare min operation:D jag ska även ta och Ekg och blodprov men de ska jag göra hos dom på skönvikt när jag ska dit nästa gång... 

Over and Out

Emma

Välj Språk/ Select Language

Välkommen! Welcome!

Presentation


24-årig tjej som lever i ett hus tillsammans med sin sambo och
bloggar om;
- Sin vardag
- Sitt liv efter en Gastric bypass -operation som hon gjorde 6/2-2012
- Träning/motion
- Mat
- Bakning
- Recept
.. och mycket mera.

Instagram

Instagram

GBP-bloggar

Frågeruta

41 besvarade frågor

Kategorier

Skillnaden då och nu

   

Delmål

20 kg - har inte kommit på något än..  KLARADE DET DEN 12/4 2012

 

30 kg Köpa en klocka att ha på armen KLARADE DET DEN 9/8 2012

  

 

40 kg Fixa ny frisyr

 

50 kg - fixa nya glasögon

 

60 kg - Åka till Ullared

 

70 kg - åka på kryssning eller åka utomlands och fira

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Tidigare år


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se